İzmirspor Tarihçesi

 

Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtulduğu tarih olan 9 Eylül 1922 tarihinden hemen sonra şehrimizin yeniden inşası için çalışmalar başlatılır. Bu arada İzmir’in sayılı tüccarları Eşrefpaşa’da bir araya gelerek savaştan etkilenen Türk gençliğinin hafızalarını yenilemek onları barışın simgesi olan spora yönlendirmek amacı ile güçlü bir spor kulübü kurmaya karar verirler. Bu doğrultuda İzmir’de 1912 yılında kurulan Karşıyaka, 1914 yılında kurulan Altay, 1923 yılında kurulması düşünülen Altınordu kulüpleri de örnek alınarak 9 Eylül 1923 tarihinde Eşrefpaşa semtinde spor sever tüccarlar yeniden bir araya gelirler.

Öncelikle kuracakları kulübün adı tartışmaya açılır. Bu doğrultuda İzmir’in adını taşıyacak olan kulübün adının İZMİRSPOR olması alkışlarla kabul edilir. Kulüp binasının Eşrefpaşa’da olmasının her semte yakın olması sebebi ile uygun görülür. İzmirspor`un forma renkleri gündeme gelir. İzmir`in etrafı denizlerle çevrili olması dikkate alınarak deniz rengi olan mavi renk ile beyaz renk İzmirspor`un forma renkleri olarak kabul edilir. Aynı toplantıda İZMİRSPOR Kulübü’nün kurucu üyeleri müzakere edilerek karara bağlanır. Bu doğrultuda Haydar Aryal, Adnan Düvenci, Mihter Meriçli, İzzet Erişen, Cezmi Aydin, Abdülkadir İkinci, M. Zeki Kuruoğlu kurucu üye olarak kayıta alınır. Ancak;
Aynı toplantıda izleyici olarak bulunan çevre semtlerinde ikamet eden sporcular ile Amerikan kolejinde öğrenim gören basketbolcu ve futbolcular yazılı bir öneride bulunarak isteklerinin dikkate alınmasını talep ederler. Öneriye göre İzmirspor adıyla kurulan spor kulübünde en fazla 100 sporcunun lisanslı olarak spor yapabileceğini ancak İzmirspor da oynamak için şimdiden müracaatta bulunan sporcu sayısının 200 sayısını geçtiğini belirtip bu sebepten birçok sporcunun boşta kalacağı hakkında verilen öneri üzerine konu yeniden müzakereye açılır.
Bu kez İZMİRSPOR çatısı altında tamamı İzmirspor kurucu üyeleri ve yöneticilerinin oluşturdukları iki spor kulübünün kurulmasına karar verilir. Bu doğrultuda Eşrefpaşa semtinde ALTINAYSPOR bir alt caddede bulunan o zamanın adıyla Mısırlı caddesi şimdiki adıyla Bayramyeri semtinde SAKARYASPOR adıyla iki spor kulübünün 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmasına karar verilir. Bu doğrultuda;
Sakaryaspor kulüp başkanlığına yaşına hürmeten Kavaf Hafız Rıza Bey daha sonraki zamanlarda sırası ile Reşat Toygar ve Adnan Düvenci başkanlığa seçilir. Yönetimlerine ise Haydar Aryal, Abdülkadir İkinci, Mustafa Zeki, Arap İsmail, Asım Atalay ve hem sporcu hem yönetici olarak atletlerden Cemil Bey, Arap Haydar seçilirler.
Diğer kulüp olan Altınayspor başkanlığına ise Hacı Ömer Bey bir yıl sonra İzzet Erişen daha sonraki yıllarda ise İrfan Türemen seçilirler. Yönetimlerine ise Cezmi Aydinç, Celal Alan, Hasan Tolga, Hüseyin Kunduracı, Ziya bey, Mihter Meriçli, Tosun Aydinç, İrfan Türemen olmak üzere Türk sporuna hizmet etmek amacı ile İZMİRSPOR çatısı altında tamamı İZMİRSPOR yöneticilerinden oluşan iki spor kulübü İzmir mahalli lig müsabakalarına katılırlar. Böylece tüm sporcuların spor yapmaları sağlanmış olur. Ancak her iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalarda yaşanan çekişmeler bardağı taşırınca, bu kez 28 Kasım 1930 tarihinde Altınayspor ve Sakaryaspor kulüpleri birleştirilerek İzmirspor adıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün izinde Türk gençliğine hizmet etmeye devam eder.
Bu doğrultuda 1923 yılında kurulan TFF nezdinde Türkiye de futbol müsabakaları amatör mahalli lig statüsü çerçevesinde genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde bulunan kulüpler arasında oynanmaya başlanmıştır. Bu süreç 1951 yılına kadar devam etmiştir. Şehirlerinde mahalli lig şampiyonu olan takımlar diğer şehirlerde şampiyon olan takımlar ile karşılaşmaları neticesinde Türkiye Şampiyonunun belirlendiği yıllar içerisinde İzmirspor Adnan Düvenci başkanlığında 1929-1930 1932-1933 futbol sezonlarında İzmir Şampiyonluğunu kazanmıştır.29 Ekim 1931 yılında Mağlul Gaziler adı altında oynanan İzmirspor-Karşıyaka müsabakasını 3-1 kazanan,kupayı müzesine taşıyan İzmirspor bu müsabaka sonrasında Fahrettin Altay Paşa ile Vali Kazım Dirik Paşa`nın isteği üzerine genel kurul kararıyla kulüp forma renklerini lacivert-beyaz olarak değiştirmiştir.
İzmirspor daha sonraki 1948-1949 futbol sezonunda ligi Şampiyon olarak tamamlamıştır. 1954-1955 1955-1956 profesyonel mahalli lig şampiyonluklarını da kazanan İzmirspor Türkiye Şampiyonu olmak için 29 Ekim 1933 tarihinde Ankara da Fenerbahçe ile finalde karşı karşıya gelmiş maçın ilk devresini İzmirspor 1-0 önde kapattıktan sonra maçın 62. Dakikasında müsabakayı yöneten İstanbul bölgesinden Kemal Halim düdük çalarak oyunu durdurmuş ‘’Ben hastalandım maçı yönetemeyeceğim’’ demesi üzerine bu kez tribünde bulunan Trabzonlu hakem ile İstanbullu hakem Kemal Rıfat arasında çekilen kura sonucunda Kemal Rıfat’ın maçı yöneteceği açıklanır.

Müsabaka kaldığı yerden devam eder. Ancak maçın 69. Dakikasında hakemin İzmirspor aleyhine verdiği penaltı kararına itiraz eden İzmirspor futbolcularına müdahale etmek üzere bazı taraftarların sahaya girmesiyle olaylar büyür bu sebepten maç ileri bir tarihte yeniden oynanmak üzere tatil edilir. Maçın tekrar oynanması hakkında ki kararın gecikeceğini var sayan İzmirspor Başkanı İstanbul’u görmek isteyen futbolcularını kırmayarak kafileyi İstanbul’a götürür.
Ancak TFF final müsabakasının Macaristan dan gelecek hakemin yöneteceğini maçın İzmir Alsancak Stadında 10 Kasım 1933 tarihinde oynanacağını maç hasılatının tamamının İzmirspor kulübüne verileceğinin açıklamasıyla İzmirspor kafilesi acilen İzmir’e hareket eder. Ancak yol yorgunluğu ve hiçbir hazırlık yapamadan oynanan final maçını İzmirspor 0-8 kaybederek tarihi bir fırsatı kaçırmış olur. Kaybedilen final maçından sonra Başkan Adnan Düvenci ve yönetim kurulu İstanbul’a gitmenin hata olduğu ifade ederek hassasiyet gösterip istifa etmişlerdir.
O günün büyük parası olan 2.300 TL maç hasılatına camianın da katkı koyması ile İzmirspor 1934 yılında İzmir Bahçelievler deki şimdiki kulüp binasının bulunduğu 21.000m2 arsayı milli emlaktan satın alarak o tarihlerde tapulu mala sahip olan ilk kulüp olur. İzmirspor aynı arsaya kendi imkanlarıyla 1946 yılında başlayıp 1948 yılında açılışı yapılan spor tesisine futbol sahası, kapalı salon, iki bin kişilik seyirci tribünü, idari bina, soyunma odaları, kalorifer teşkilatı, stres havuzu ve giriş turnikeleri inşa eder. Kapalı salonun inşasından sonra Boks, Güreş, Basketbol şubeleri faaliyetlerini arttırarak üstün başarılar elde etmişlerdir.
Ayrıca İzmirspor Bisiklet Takımı defalarca birincilikler kazandırmışlardır. Bisiklet takım sporcusu Kazım Bingen 1936 yılında Berlin Olimpiyatlarına katılarak İzmirspor’u şereflendirmiştir. Atletlerden Cemil Muhtar ve Arap Haydar Türkiye ikinciliği ile defalarca İzmir şampiyonluklarını kazandıran atletler olmuşlardır. Ünlü boksörünün Ali Melek 67 kiloda İzmir ve Türkiye şampiyonluğunu elde etmiştir. 1960’lı yıllarda kurulan Voleybol takımlarımız yıllar içerisinde başarılı sonuçlar elde etmişlerdir.
İzmirspor 1952-1953 futbol sezonunda futbolcusu Tarık Gencay 17 gol atarak gol krallığını kazanmıştır. 1954-1955 futbol sezonunda Türkiye’nin taçsız kralı olan İzmirspor futbolcusu Metin Oktay 17 gol atarak gol krallığını İzmirspor adına kazanan sporcumuz olmuştur.
1958-1959 profesyonel mahalli lig müsabakaları başlamadan önce TFF 21 Şubat 1959 tarihinde ilk kez başlayacak olan Türkiye Profesyonel Birinci Milli Ligine katılabilecek takımların 1958-1959 futbol sezonu sonunda ilk dörde giren takımların katılabilecekleri hakkındaki kararına istinaden İzmirspor emredilen ligi üçüncü tamamlayarak 16 takımlı 2. Gruba ayrılan beyaz grupta İzmirspor 21 Şubat 1959 tarihinde İzmir Alsancak Stadında İstanbul takımı Beykoz ile Türkiye Birinci liginin ilk müsabakası için karşı karşıya gelirler. Maçın 11. Dakikasında İzmirspor futbolcusu Özcan Altuğ Türkiye Birinci Milli Liginin ilk golünü Beykoz filelerine göndererek tarihteki yerini almış olur. Bu müsabakayı İzmirspor 2-1 kazanarak bir ilke imza atar.
17.05.1959 tarihinde sona eren Birinci Türkiye Milli Liginin ilk şampiyonluğunu Fenerbahçe kazanır. 1959-1960 Birinci Milli Ligi sezonu 30.08.1959 tarihinde 20 takımın katılımıyla başlamış olup lig sonunda şampiyonluğu Beşiktaş kazanmış, Fenerbahçe ikinci, Galatasaray üçüncü, İzmirspor dördüncü olarak 16 takımın önünde ligi tamamlamıştır.
İzmirspor 1960-1961 1961-1962 1962-1963 1963-1964 1964-1965 1965-1966 Birinci Milli Lig Futbol sezonlarında bugünkü birinci süper milli liginde oynamış olup 1966-1967 sezonu ikinci lige düşmüş ancak bir yıl sonra 1967-1968 2. Lig futbol sezonunda Şampiyon olarak tekrar birinci süper lige çıkmıştır. Ancak 1968-1969 birinci milli lig sezonu sonunda İzmirspor tekrardan ikinci lige düşmüştür. O tarihten sonra İzmirspor 2008 yılına kadarki 40 yıllık profesyonel hayatında birinci süper milli ligine terfi edememiştir.
İzmirspor 1970’li yıllarda 1948 yılında açılışını yaptığı İzmir Bahçelievler semtindeki spor tesislerini yıkıp mevcut 21.000m2 arsanın %50’sini yeşil alan olarak terk etmesiyle imara açmış olup müteahhit firmalara 76 daire karşılığı vermiştir. Belirtilen dairelerden 20 daire karşılığı İnciraltı mevkiinde bu günkü spor tesislerinin olduğu 40.000m2 arazi satın alınır. Yine 20 daire karşılığı mevcut arsaya bu günkü kulüp binası inşa edilir. Kulüp binasının açılışı kulüp başkanı Cavit Ölçer o günün Belediye Başkanı İhsan Alyanak tarafından 1977 yılında gerçekleştirilir.
Cavit Ölçer başkanlığındaki yönetim 1978 yılında mevcut tesislerden yararlanılarak Türkiye de bir ilke imza atarak spor okullarını kurmuşlardır. Aynı yönetim döneminde İzmirspor üçüncü ligde olmasına rağmen İzmirspor genç takımı ünlü antrenör Halil Bıçakçı nezdinde 1974-1975 futbol sezonu sonunda İzmir de Şampiyon olduktan sonra Ankara da Samsunspor ile oynadığı final maçını kazanarak Türkiye Şampiyonluğunu kazanmıştır.
Yine Cavit Ölçer başkanlığındaki dönemde inşa edilen modern kapalı salonda 12 branşta eğitim gören spor okulu öğrencilerinden olmak üzere Futbol, Basketbol ve Voleybol takımlarına ilaveten Masa Tenisi, Hentbol ve tekvando takımları da oluşturularak yaş gruplarında liglere katılmış üstün başarılar ve şampiyonluklar elde etmişlerdir.

İzmirspor 1984-1985 sezonunda Başkan Arif Erçoşkun ve Hasan Eke dönemlerinde kadınlar voleybol liginin en üstünde ki Sultanlar Liginin başladığı yılda Sultanlar liginde oynamayı hak eden İzmirspor kadın voleybol takımı sultanlar ligine İzmirden katılabilen tek takım olmuştur.
İzmirspor Başkan Ertap Mülayim Başkan Vekili Av.Aziz Kömürkoyan, Genel Kaptan Yusuf Hıçkıran ve yönetim kurulu nezdinde Teknik Direktör Mustafa Özkula, antrenör Aydın Hepanıl, Masör Nuri Hepyerler, Malzemeci Yahya Yelen nezdinde 13 Şubat 1983 tarihinde İzmir Atatürk Stadında deniz kuvvetleri komutanlığı güçlendirme Vakfı’nın düzenlemiş olduğu donanma kupası finalinde İstanbul Şampiyonu Fenerbahçe ile İzmirspor karşı karşıya gelmiş müsabakanın 22. Dakikasında İzmirspor futbolcusu Kadri Özateşlerin attığı gol ile Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etmesiyle İzmirspor, TCG Gurbet Hücumbotu maketi kupasını koramiral Emin Göksan’ın ellerinden alarak İzmirspor müzesine armağan etmiştir.
İzmirspor Başkan Hasan Eke döneminde 1986 yılında kulübün tapulu malı olan İnciraltı mevkisindeki arazisine Toprak Saha, Seyirci Tribünü ve A. Futbol Takımının kamp yapacağı tesisi İzmirspor hayranı olan Belediye Başkanı Süha Baykal’ın büyük katkıları ile inşa ederek İzmirspor’un hizmetine sunmuşlardır.
İzmirspor 1989 yılında Başkan Emin İşletir nezdindeki yönetim döneminde üçüncü futbol liginde şampiyonluğu elde etmesinin ödülü olarak dönemin T.C Başbakanı merhum Turgut Özal tarafından para ödülü ile ödüllendirilmiştir. Yine aynı dönemlerde İnciraltı Spor Tesislerini bizzat ziyaret eden Spor Bakanı İsmet Özaslan tarafından tesis yardımı alarak para ödülü ile ödüllendirilmiştir. Ve yine aynı dönemlerde İzmirspor seyircisinin en centilmen seyirci olarak seçilmesi hakkında Spor Toto Teşkilat Müdürü Erdenay Oflaz tarafından İzmirspor para ödülü ile ödüllendirilmiştir.
İzmirspor 1990 yılında Başkan Emin İşletir döneminde Almanya’nın Türkiye’den İzmirspor genç futbol takımını seçerek Almanya’da düzenlenecek kulüpler arası Dünya Kupası Turnuvasına davet etmesiyle dönemin Başkan Vekili Reşat Sergin’in yol giderlerini karşıladığı amatör futbol takımlarından sorumlu Ali Fındık antrenörler Vedat Akbuğday ve Ömer Elbirlik nezdinde İzmirspor genç futbol takımı 1990 yılında Almanya’da ki turnuvaya katılarak ikincilik elde ederek yurda dönmüştür.
İzmirspor futbol kadrosunda birkaç değişik yapılarak yine Ali Fındık nezdinde antrenörler Vedat Akbuğday ve Çoşkun Yanlı olmak üzere İzmirspor amatör futbol takımı 1993-1994 yıllarında üst üste iki kez Almanya’da ki Avrupa Uluslar Arası kulüplerin katıldığı Dünya Kupası Statüsünde oynanan ve üç kez kupayı kazanan takımın kupayı ebediyen müzesinde bulunduracağı finallerde İzmirspor hiçbir rakibine yenilmeden iki yıl üst üste kupayı İzmirspor müzesine Şampiyon olarak armağan etmiştir.
İzmirspor 1990 yılında Başkan Emin İşletir nezdindeki yönetim döneminde İnciraltı spor tesislerine maliyetinin beşte biri kadar harcama yapılarak etrafı duvar ve tel örgülerle çevrili çim sahanın açılışını gerçekleştirmiş ve İzmirspor sporcularının kullanımına armağan etmiştir.
İzmirspor 1990 yılında Başkan Emin İşletir nezdindeki yönetim döneminde kulüp binasının zemin katını dönemin Tansaş Marketler Grubu Genel Müdürü merhum Ahmet Piriştina`nın onayı ile kiraya vermiş olup, aynı dönemde kulüp binasının yanına inşa edilen iki adet halı sahaların hizmete girmesiyle elde edilen aylık gelirler o günlerin aylık gelirlerini takriben 20 kat arttırmasıyla kulübün gelir gider dengesi artı gelir olarak sağlanmıştır.
İzmirspor 1992 yılında Başkan Emin İşletir Başkan Vekili Cemal Dönmez döneminde Amatör Futbol Takımı öncelikle İzmir de oynadığı ligde hiç yenilmeden ŞAMPİYON olduktan sonra şehirler arası eleme Finallerini de yenilmeden tamamlayan İZMİRSPOR Amatör takımlardan sorumlu Ali Fındık Antrenörler Vedat Akbuğday, Ömer Elbirlik ve Ali Decdel nezdinde 1991-1992 sezonu Türkiye Şampiyonluk Final Müsabakası için Konya Şehrinde kadrosunda 3 Ümit Milli futbolcusu bulunan Adana Demir ile karşılaştığı finali kazanarak Türkiye Şampiyonluğu Kupasını Müzesine taşımıştır.
İzmirspor 1995 yılında üçüncü ligde mücadele ederken Başkan Cemal Dönmez başkanlığı döneminde 1998 yılında ikinci lige 2001 yılında bu günkü birinci lige terfi etmiştir. Yine aynı dönemde Merhum Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina tarafından Osman Kibar Spor Tesisleri toprak zeminden kurtularak Suni halı sahaya dönüştürüldükten sonra İzmirspor kulübünün kullanımına armağan edilmiştir.
İzmirspor 2006 yıllarında Başkan Metin Akpınar döneminde kulüp binasının girişi yenilenmiş aynı paralelde İnciraltı Spor Tesisleri ve Kamp Merkezi tamamen yenilenerek İzmirspor’un kullanımına armağan edilmiştir.

İzmirspor futbol takımı Başkan Cemal Dönmez`in 9 yıl sonra başkanlıktan ayrılması ile yaşanan küslükler ve ekonomi koşullar nedeniyle İzmirspor 2004 yılında birinci ligden 2008 yılında ikinci ligden 2010 yılında üçüncü profesyonel ligden üst üste küme düşerek amatörlüğe gerilemiş olmanın ezikliğini üzerinden atamadığı için 2022 yılına kadar ki süre içerisinde profesyonel lige terfi edememiştir. İzmirspor bu 12 yıllık süre içerisinde 2014 yılında amatörlükten kurtulacağı final müsabakasını penaltı atışlarıyla Tirespor’a kaybederek bir kez daha camiasını yaşa boğmuştur.
İzmirspor 2014-2015 futbol sezonu sonunda amatör futbol takımı İzmir Şampiyonluğunu kazandıktan sonra şehirlerdeki terfi müsabakalarını kazanarak Denizli şehrinde oynanacak Türkiye Şampiyonluk finali için yönetici Ömer Akar, İsmail Batan ve Birol Tekir antrenörler Hasip Ertürk, Gökhan Derince, Varol Karul ve Burak Kavas nezdinde 27 Mayıs 2015 tarihinde Akdeniz Belediye spor takımını 3-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonluk Kupasını İzmirspor müzesine armağan etmişlerdir.
İzmirspor Kadın Voleybol Takımı 2015 yılında üçüncü lig bir yıl sonra ikinci lige bir yıl sonrada birinci lige terfi ederek mücadelesini sürdürmüştür. Ancak İzmirspor Kadın Voleybol Takımı 2022 yılında İzmirspor’u ikinci ligde temsil etmeye devam etmiştir.
İzmirspor kulübü tüm yaşadığı zor şartlara rağmen 88 maddeden oluşan çağdaş yarınları hakkındaki tüzüğünü yenileyerek 22.08.2019 tarihinden sonra yürürlüğe geçirmiştir.
İzmirspor kulüp binasında bulunan kapalı spor salonu Belediye Başkanı Erdal İzgi döneminde restore edilmiş, 2020 yılında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından kapalı spor salonu klima tesisatı dahil tamamen yenilenerek İzmirspor sporcularının kullanımına armağan edilmiştir.
İzmirspor 2017-2018 futbol sezonunda Süper Amatör Liginde bulunan futbol takımını görevde bulunan Başkan Mustafa Gürkan döneminde Şampiyonluğa kavuşturularak yeniden Bölgesel Amatör Ligine terfi etmiştir.
İzmirspor Covid 19 salgını nedeniyle yasaklardan sonraki ilk seçimli genel kurulunu 03.07.2021 tarihinde gerçekleştirerek Bölgesel Amatör Liglerden kurtulmak amacıyla Başkan Nedim Topaloğlu nezdinde ki yönetimi göreve getirmiştir.
İzmirspor; Yurdumuzun Düşman İşgalinden Kurtulduğu yıllarda şehirlerimizin harabeye döndüğü, İzmir de düşmanın kaçarken çıkarttığı büyük yangının tahribatını temizlemek için 15 yıl zaman harcandığı, 1929 yılında dünya da başlayan büyük ekonomi krizin yarattığı yokluklar nedeniyle bir çok temel ihtiyaçların karaborsa olduğu, ayrıca 1939 yılında başlayan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle yaşanan belirsizlikler nedeniyle spor müsabakalarının oynatılacağı saha ve koşulların çok kısıntılı olduğu, bazı müsabakaları yönetecek hakemlerin bulunamadığı, spor nizamnamelerinin eksikliğinden bir çok müsabakalara bazı takımların çıkmadığı veya sahadan çekildiği, futbol ayakkabılarının elde yapıldığı, sporculara dağıtılacak bir takım maç formaları dağıtılırken özel tören yapıldığı, bazı deplasmanlara iki gün süren tren yolculuğu ile gidildiği ayrıca şehir içi nakliyelerin ise atlı arabalarla yapıldığı, radyosu ve elektriği olan evlerde oturanlara zengin dendiği günler ve yıllarda Türk gençlerini Barışın ve kardeşliğin simgesi olan spora yönlendirmek amacıyla kurulan İzmirspor yüz yıllık tarihi boyunca amacından ve ilklerinden hiç ödün vermeden Türk sporuna ve gençliğine hizmet vermeye devam etmiştir.
İzmirspor 100 yıllık tarihinde 40 Kulüp Başkanı nezdindeki yönetimler tarafından yönetilmiş olup, çeşitli branşlarda olmak üzere takriben 120 bin öğrenciye eğitim vererek yetiştirdiği sporcuları Türk sporuna ve Milli Takımlarımıza armağan etmiştir. Birçok kulüp çalışanlarını, profesyonel sporcularını ve antrenörlerini belirli sürelerde istihdam ettirerek emekli olmalarına vesile olmuştur.
Bu vesileyle İzmirspor kulübünü kurarak bizlere armağan eden başta büyüklerimiz olmak üzere yüz yıllık tarihi boyunca İzmirspor’un varlığının devamı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hizmet eden tüm İzmirspor ailesine teşekkürü bir borç bilir, aramızdan ayrılarak Hakkın Rahmetine Kavuşmuş bulunan İzmirspor ailesinin her bir ferdini Saygı ve Rahmetle anarız.